Gå rett til innhold

Kundberättelser

Hege fra Drammen med spesialtilpasset parykk Hege fra Drammen med spesialtilpasset parykk Hege fra Drammen med spesialtilpasset parykk
Erika skjuler det tidlige hårtapet med naturlig parykk fra Apollo Hårsenter

Erika: - Jag lever fritt

Erika är både student och småbarnsmamma. Erika lever livet hon själv vill leva trots att hon började tappa håret i mycket ung ålder.

Cathrine fra Larvik med mørk parykk fra Apollo Hårsenter

Cathrine - Jag hoppas att fler tar chansen

- Jag älskar att vara ute i skog och mark! Jag är född och uppvuxen i Larvik och har haft många finea turer här i Bøkeskogen. De har slutat med att köra upp skidåkare här, men jag tar löprundor så ofta jag kan.  

Silje med mørk og moderne parykk fra Apollo Hårsenter

Silje (39) Det är verkligen befriande! 

Silje fick  alopecia  redan då hon var fyra år. I trettonårsåldern ökade håravfallet och Silje kom til Apollo Hårcenter i Haugesund och fick ersättningshår för första gången. Det var inte lätt för en trettonåring att befinna sig i en sådan situation. 

Jeanne poserer med ny hårdel fra Apollo Hårsenter

Mitt hår! Mitt ”eget” hår!

Efter en sjukdomsperiod upplevde Jeanne gradvis håravfall. På Apollo Hårcenter får hon nu specialtillverkade hårdelar som passar henne perfekt.

Elisabeth skjuler hårtapet med en naturlig hårdel fra Apollo Hårsenter

Elisabeth (55): Det är det bästa jag har gjort!

Elisabeth från Stockholm längtar alltid till nästa besök på hårcentret.

Tiril med ridehjelm og blond parykk står foran en hest

Tiril (13): Jag tycker att det är ganska tufft att donera sitt hår 

Tiril är en sprudlande tonåring från Haugesund med en stor passion för djur.  – Jag har varit interesserad av hästar sedan jag var liten. Även om det är stora djur, är de väldigt snälla att hålla på med. Jag håller på med både hoppning och dressyr. 

Julia med spesialdesignet parykk fra Apollo Hårsenter

Julia (26): Livet stannar inte upp!

Som 16 åring upplevde Julia  Viita att vakna en morgon med ett hårlöst område på huvudet. Hudspecialisten menade att det inte låg någon sjukdom till grund för håravfallet, men att hon nog hade upplevt något traumatiskt för en tid sedan. 

Parykk fra Apollo Hårsenter skjuler Jeanettes hårtap

Jeanette (24): Det är lätt att känna sig ensam om problemet

Jeanette har haft hudsjukdomen Alopecia hela livet, och har därmed aldrig varit van vid att ha mycket hår, men hon drömde trots det om att ha tjockt hår.

Marie med spesialtilpasset hårdel fra Apollo Hårsenter

Marie (70): Jag ville bara stanna inomhus

Den före detta städerskan har alltid haft tjockt hår, men för fem år sedan upptäckte hon att håret blev märkbart tunnare. Ett vävnadsprov bekräftade att hon hade en sällsynt hudsjukdom som påverkade håret hon en gång varit så stolt över.

Trine Iren med moderne blond parykk fra Apollo Hårsenter

Det borde inte vara tabu att prata om hårersättning

Trine Irén var 14 år när hon började att tappa håret – utan att hon visste orsaken. Innan dess var hon stolt över sitt långa, tjocka och blonda hår.

Evy med ny hårdel fra Apollo Hårsenter

Evy (69): Jag mår mycket bättre nu

Det var i tonåren som den före detta revisorn började bli tunnhårig. I början tappade hon inte så mycket, men det skulle bli värre med åren.

Marius skjuler hårtapet med hårdel fra Apollo Hårsenter

Den nya frisyren sitter, även i kurvorna!

När Marius drar av sig motorcykelhjälmen litar han tryggt med att frisyren sitter! Håravfall är inget att skämmas över, säger Marius, som nu har fått hårdel från Apollo Hårcenter.

Tom, med hårdel fra Apollo Hårsenter, er ute på båttur

Experten på hårersättning använder själv hårdel

Tom Jensen är utbildad frisör och har jobbat med hår ända sedan han gick ut sjätte klass. Tom har specialiserat inom hårdeler och peruker, och driver idag Apollo Hårcenter i Torp i Østfold.

Tom har fått en kul og moderne frisyre med hårerstatning fra Apollo Hårsenter

Tom - Det handlar om självförtroende

Tom är en mycket kreativ person som lever ett urbant och socialt liv i Stockholm. Han arbetar för att hjälpa människor med ätstörningar, och är också musiker och fotomodell.

Glenns spesialdesignede hårdel sitter også på mens han er på fisketur

Glenn- Jag tror självtilliten komer att komma tillbaka

Glenn är mycket nöjd med den nya frisyren han har fått hos Apollo Hårcenter på Torp i Østfold. 

Stian Historie 3

Stian (35): Det var skönt att få tillbaka håret!

Både min pappa och mina bröder har lite hår så jag var förberedd på det, även om jag självklart gärna skulle haft håret kvar lite längre, säger Stian.

Vidar med spesialtilpasset hårerstatning fra Apollo Hårsenter

Vidar (51): Stor saknad att tappa håret

– De som inte har komplex för sitt håravfall, tycker att man ska vara nöjd «som man är». Men för mig var det en mycket stor saknad att tappa håret i så tidig ålder.

Adem med naturlig og spesialtilpasset hårdel fra Apollo Hårsenter

Adem (36): Frisören blev överraskad!

En arbetsolycka kombinerat med mycket stress på arbetet, ledde till att Adem började att tappa håret runt år 2000. Att vännerna började skämta om hans håravfall, gjorde inte saken bättre.

Julian har fått en kul sveis med hårdel fra Apollo hårsenter

Äntligen kan jag gå utan mössa!

Julian har haft tunt hår sedan han var liten. - Det har plågat mig enda sedan förskolan.

Terje med sin nye hårdel fra Apollo Hårsenter

Jag har blivit tjugo år yngre

Frisören Terje började tappa håret redan i tjugoårsåldern. Nu har han fått en hårdel på Apollo Hårcenter Oslo, och ser fram mot att kunna styla håret som han själv vill.

Ingunn klatrer opp en klatrevegg

Håret kom aldrig tillbaka efter cancerbehandlingen

Ingunn hade alltid haft tunt hår, men det var cancerbehandlingen som verkligen tog knäcken på håret. Med specialtillverkade hårdelar kan hon fortsätta med sin aktiva livsstil.

Niklas får hårdelen stylet hos Apollo Hårsenter Lørenskog

Niklas slängde kepsen för gott!

Som så många andra unga män är även Niklas mån om sitt utseende. Selfies florerar och livet både på och utanför fotbollsplanen dokumenteras. Men det var alltid en sak som måste vara på: kepsen! På Apollo Hårcenter hittade han äntligen ett mer naturligt sätt att dölja den tidiga flinten på.

En kvinne med blond hårdel ser utover naturen

Härligt när vinden rufsar till håret

Lill-Evas blonda lockar blev allt tunnare och tunnare. Efter ett tag började håravfallet tära på självkänslan. Nu har Lill-Eva sökt hjälp på Apollo Hårcenter och det är något hon inte ångrar.

Hege med spesialtilpasset parykk av norsk donorhår

Hege hittade drömperuken

Hege har lång erfarenhet av peruker. Ända sedan 16-årsåldern har hon provat på det mesta som funnits på marknaden. Men hon saknade en lösning som både såg naturlig ut och var skön. Nu har hon äntligen hittat den, på Apollo Hårcenter i Drammen, specialtillverkad för hennes huvud och med ett underbart hår från norska donatorer.

Kristians hårdel er spesialtilpasset til hans bruk

Kristian (35): En positiv självbild smittar av sig på andra

En oskyldig kommentar om att Kristian började bli tunnhårig bet sig fast – och blev sittande. Efter flera år med mössa och negativa känslor blev hårdelen från Apollo Hårcenter en befriande lösning.