Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Jeanette (24): Det är lätt att känna sig ensam om problemet

Jeanette har haft hudsjukdomen Alopecia hela livet, och har därmed aldrig varit van vid att ha mycket hår, men hon drömde trots det om att ha tjockt hår.

– Även om Alopecian har varit en del av min identitet, så blir man aldrig helt bekväm med det. Man bryr sig ju om vad andra tycker, särskilt när man från början är så blyg som jag, säger 24-åringen. Jeanette använde därför ofta sjalett när hon växte upp. Några peruker blev det också genom åren, men de var obekväma och kliade.

Det var först när hon fick specialtillverkade peruker från Apollo Hårcenter för några år sedan, som livet och självförtroendet fick ett rejält uppsving. – Jag tyckte det var helt fantastiskt! Nu har jag två specialperuker som jag växlar mellan. Jag har dem tejpade, och de sitter mycket bra, något som är viktigt för mig eftersom jag tränar så mycket. Jag tycker det är bra att folk där ute får veta att det finns lösningar om man tappar håret, för det är lätt att man känner sig ensam om problemet. Jag har ju ett jättebra liv även om jag inte har hår, men efter att jag fick specialperukerna märker jag att jag har börjat krypa ut ur mitt skal. Jag känner mig mer feminin med det långa, fina håret, säger Jeanette.

Jeanette

Det är lätt att känna sig ensam med problemet

Parykk fra Apollo Hårsenter skjuler Jeanettes hårtap