Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Jag har blivit tjugo år yngre

Frisören Terje började tappa håret redan i tjugoårsåldern. Nu har han fått en hårdel på Apollo Hårcenter Oslo, och ser fram mot att kunna styla håret som han själv vill.

– Jag heter Terje och är 39 år. Idag har jag blivit 20 år yngre!

Lever livet i Grünerløkka

Hår betyder väldigt mycket för Terje, han är själv frisör. Ursprungligen kommer han från södra Norge, men nu bor han i den hippa stadsdelen Grünerløkka i Oslo.

– Jag älskar Oslo och använder staden aktivt. Jag stortrivs i Grünerløkka och tillbringar mycket tid här, men jag trivs i samtliga stadsdelar, de har alla sin speciella charm. Jag gillar att studera människor och lägger ofta märke till andras hår, så är det när man är frisör.

En känslomässig berg- och dalbana

När Terje var 24 år märkte han att håret började tunnas ut i vissa områden och när han var 28 år hade han hårlösa fläckar. Länge kamouflerade han håravfallet med styling, sprayer och puder.

– Jag har som tur är alltid känt till Apollo Hårcenter, och att jag skulle kunna få hjälp där när tiden var inne.

Dagen då han äntligen fick en hårdel fastsatt för första gången var en känslomässig berg- och dalbana för Terje.

– Det är en process man går igenom. Det var ganska tufft att raka bort en del av håret och se sig själv mer hårlös än någon gång och fastsättningen av hårdelen var också rätt nervpirrande. Men nu när jag har fått tillbaka håret känns det helt fantastiskt!

Terje

Senast jag hade lugg var för 20 år sedan, när jag var 19 år!

Nya möjligheter med hårdel

I år ska Terje ha sex olika hårdelar, och han ser fram mot att få prova ut både korta och längre frisyrer.

– Jag har varit låst till samma frisyr i tio år, men nu kommer jag att roa mig med att experimentera och testa olika frisyrer. Det blir väldigt coolt att kunna variera mellan olika sätt att styla håret på. Senast jag hade lugg var för 20 år sedan, när jag var 19 år! Nu kan jag åter blåsa mig i luggen!

Terje har varit öppen mot vänner och bekanta och känner inte att det är något tabu för honom att använda hårdel. – Jag har sett fram mot dagen då jag skulle få tillbaka håret. Jag ser det inte som något problem att killar får hjälp med sitt håravfall när så många tjejer kan använda extensions och att det ses som helt normalt. Jag ser ingen skillnad mellan dessa båda saker. Han uppmanar andra i samma situation att prata om det.

– Besök Apollo Hårcenter. Det finns hjälp att få!

Terje ikledd skinnjakke, rød genser og kul frisyre laget av hårdel fra Apollo Hårsenter
Terje med sin nye hårdel fra Apollo Hårsenter