Gå rett til innhold

Män

En ung mann får hårklipp hos Apollo Hårsenter En ung mann får hårklipp hos Apollo Hårsenter En ung mann får hårklipp hos Apollo Hårsenter

Våra lösningar för män med håravfall

Cirka 75 % av alla män kommer att uppleva ärftligt håravfall under sin livstid. Även om vissa tycker att det är oproblematiskt att få höga vikar eller en måne är det många män som upplever håravfall som jobbigt. Vi erbjuder specialanpassade lösningar som kan hjälpa till att dölja håravfallet.

Det finns många olika orsaker till håravfall hos män, och dessa kan påverka hur håravfallet utvecklas över tid. Vissa män utvecklar höga vikar eller en måne, andra upplever att de gradvis blir mer kala. På Apollo Haircenter träffar du frisörer som är specialiserade på håravfall och hårbottenproblem. Tillsammans tar vi reda på vilken typ av lösning som passar dig och dina behov bäst.

 

En mann med skjegg og på hodet har han hårdel fra Apollo Hårsenter

Vilka lösningar erbjuder vi för män med håravfall?

Vilken lösning som är bäst för dig beror på hur långtgående håravfallet är. Vi skiljer på initialt håravfall, ihållande håravfall och fullständigt håravfall.

Våra lösningar för håravfall

Om du har börjat uppleva begynnande håravfall rekommenderar vi Trikologi, som kan hjälpa till att bromsa håravfallet, eller användningen av Toppik, som kan dölja håravfallet.

Begynnande håravfall

Om du upplever ett ihållande håravfall rekommenderar vi en permanent hårersättning som integreras med det hår du fortfarande har.

Hårdel

I de fall där allt eller det mesta av håret är borta kommer en specialanpassad peruk att vara den bästa lösningen för dig.

Peruk för män

Få fylligare hår med permanent hårersättning

Om du upplever ett ihållande håravfall är en hårdel den bästa lösningen. Detta är en permanent hårersättning designad för de områden på huvudet där håret helt eller delvis saknas. Hårdelarna integreras med ditt befintliga hår, så det går inte att upptäcka att du använder en hårersättning, vilket ger dig frihet i vardagen.

För att hitta rätt lösning för dig utgår vi från hur mycket hår du tappat och vilken typ av frisyr du vill ha. Det finns många val att göra för att uppnå ett naturligt utseende som både ser ut och känns bra och som du kommer att trivas med. Därför är det viktigt att du kommer på en personlig konsultation på ditt lokala Apollo Haircenter.

En ung mann med moderne hårsveis og rød skinnjakke
En ung mann med moderne hårsveis lener seg ut av et bilvindu

Kan jag själv välja utseende på mitt hår?

Det första steget innebär att välja en frisyr. Detta bestämmer hårets längd och form, vilken hårfärg du vill ha, hårets struktur (rakt hår, vågor eller lockar), samt hur mycket hår du behöver för att uppnå önskat slutresultat. De flesta män vill ha en hårersättning som matchar det befintliga håret, men det är också många som väljer att lägga till slingor eller ändra andelen grått för ett så naturligt resultat som möjligt. Allt är möjligt!

Kan jag ha naturligt hår i mitt hårfäste?

Ja, vi erbjuder olika hårtyper i de hårdelar vi gör åt dig. Bland annat kan du få riktigt hår, olika fiberhår och donerat hår från Norge och Sverige. Alla med olika kvaliteter och egenskaper. Du väljer din hårtyp i samråd med din personliga hårspecialist. Oavsett vad du väljer behöver hårdelen mycket vård och underhåll. För detta har vi i egen regi utvecklat specialprodukter som är anpassade till den lösning du väljer. Våra hårspecialister ger dig en grundlig utbildning i hur du bäst vårdar ditt hår själv hemma.

En mann med moderne frisyre bestående av hårdel fra Apollo Hårsenter
En mann med grått hår og blå hettegenser styrer en motorbåt

Hur stora är hårdelarna?

Hårdelarna tillverkas i alla tänkbara storlekar och former. Från bara en "femkrona" till att täcka hela huvudet. Allt beror på hur stort område som behöver mer hår. På Apollo Haircenter gör vi alltid en avgjutning av ditt huvud och markerar det område som behöver mer hår. Den används i produktionen av dina hårdelar och säkerställer att både passform och storlek är korrekt.

Alla våra kunder använder det vi kallar ett hårsystem. Detta är en uppsättning av två eller flera identiska hårdelar som används växelvis under loppet av ett år. Hur många hårdelar du behöver för att se bra ut på ditt hår vid en viss tidpunkt varierar från person till person. Du hittar den bästa lösningen för dig tillsammans med din hårspecialist.

Vad består hårdelen av?

En hårdel består av två saker: Hår och basmaterial. Håret binds för hand i basmaterialet som görs efter huvudavgjutningen.

Vi har många olika material att välja mellan och kan dela in dem i två huvudkategorier: skinmaterial och nätmaterial. Skinmaterial är hudliknande material som kan tillverkas i olika tjocklekar, där håret knyts, limmas eller loopas in. Vi har många olika nätmaterial att välja mellan, från tunna, finmaskiga nät till grövre nät som gör det möjligt att dra igenom ditt befintliga hår. Vi kan även kombinera de olika bottenmaterialen för att få ett så naturligt resultat som möjligt.

De olika bottenmaterialen tål olika mycket hår. Luftiga och korta frisyrer kräver en tunn, delikat bas för att uppnå ett bra resultat. Då skulle till exempel hud eller en kombination vara den bästa lösningen.

En frisør syr en mørk, spesialtilpasset hårdel til Dawit
Ung mann med mellomblondt hår snakker i mobiltelefonen

Hur mycket kostar hårdelar för män?

Apollo Haircenter skräddarsyr lösningar för varje enskild kund. Priset kommer därför att variera beroende på val av lösning och antalet hårdelar som behövs. Tyvärr kan vi inte ge dig ett priserbjudande förrän du har haft en konsultation på ditt närmaste hårcenter.

För oss är det viktigt att vi får veta din situation, dina behov och dina önskemål, innan vi erbjuder en lösning som kan passa. Du är hjärtligt välkommen till en icke-bindande och kostnadsfri konsultation med någon av våra hårspecialister.

Konsultation

Våra lösningar för håravfall

Om du har börjat uppleva begynnande håravfall rekommenderar vi Trikologi, som kan hjälpa till att bromsa håravfallet, eller användningen av Toppik, som kan dölja håravfallet

Begynnande håravfall

Om du upplever ett ihållande håravfall rekommenderar vi en permanent hårersättning som integreras med det hår du fortfarande har.

Män

I de fall där allt eller det mesta av håret är borta kommer en specialanpassad peruk att vara den bästa lösningen för dig.

Peruk - Män

Hur fäster man ett hårdel?

När du väljer bottenmaterial väljer du även fästmetod. Apollo Haircenter erbjuder många olika fästmetoder. Detta är en stor fördel för dig som kund, eftersom vi anpassar lösningen efter dina behov. Vi kan dela in metoderna i två huvudgrupper; permanenta metoder och flexibla metoder.

Våra permanenta fästmetoder är medicinsk bonding, hellimning, links och mikropunkter. Med alla dessa metoder sitter hårdelen på permanent, 24 timmar om dygnet. Våra flexibla fästmetoder är kabel, klämma, och tejp. Det gör att hårdelen kommer sitta bra hela tiden, men de flexibla metoderna gör det också möjligt för dig att ta av och på hårdelen som du vill. Det är vanligt att kombinera flera fästmetoder för att uppnå önskat resultat. Vissa fästmetoder kräver att du rakar av lite hår under ersättningen och sedan fäster hårdelen.

Vilken fästmetod du än väljer måste du komma till hårcentret var 3–5 vecka för klippning, putsning och efterbehandling.

En mann med blondt hår stusser håret hos frisøren

Hårdelen är monterad på huvudet

Her får en kunde påsatt sin hårdel med festemoden links.

Du kan se videon på Terje när han fikk hårdel för första gången. Han använder medicinsk bindning från tinning till tinning och tejp framtill.

Tvätt och styling av hår

När du ska duscha, tvätta och styla din hårdel är det viktigt att följa några fasta rutiner. Om du utför dessa rutiner kommer ditt hår att hålla sig fint och inte slitas eller skadas i onödan. I den här videon får du se de olika rutinerna du bör följa när du duschar, tvättar och stylar ditt hår.

Underhåll av hårdelar

Om din hårdel är fixerad med tejp kan det efter ett tag bli nödvändigt att byta ut tejpen. Du kan enkelt göra det själv genom att följa proceduren som visas i den här videon.

Efterlimning av hårdel

Om din hårersättning är hellimmad kan det bli nödvändigt att limma om framtill efter ett tag. Du kan enkelt göra detta själv genom att följa proceduren som visas i den här videon.