Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Marie (70): Jag ville bara stanna inomhus

Den före detta städerskan har alltid haft tjockt hår, men för fem år sedan upptäckte hon att håret blev märkbart tunnare. Ett vävnadsprov bekräftade att hon hade en sällsynt hudsjukdom som påverkade håret hon en gång varit så stolt över.

– Jag var på gränsen till att stänga in mig för gott. Jag gick inte ut om det regnade eller blåste, av rädsla för att det skulle synas hur tunnhårig jag var, säger Marie. Självkänslan minskade, och hon kände sig tvingad att använda pannband eller en slags överkamning – trots att det inte helt dolde tunnhårighten.

 – Jag ville bara hålla mig inomhus, tills min dotter hittade Apollo Hårcenter på nätet. I april i år fick jag min första hårdel, och det har gett mig ett helt nytt liv. Äntligen kan jag vara mig själv igen! Jag tror att de flesta inte märker att det inte är mitt hår, säger Marie.  Pensionären blir extra stolt när hon får komplimanger av sina fem barnbarn. – De säger att jag är så fin. När man är glad och nöjd så smittar det ju av sig på resten av familjen, medger hon.

Marie

– De säger att jag är så fin. När man är glad och nöjd så smittar det ju av sig på resten av familjen.

Marie med spesialtilpasset hårdel fra Apollo Hårsenter
En frisør klipper hårdelen til Marie hos Apollo hårsenter