Gå rett til innhold

Håravfall män

Ung mann med krøllete og mørkt hår Ung mann med krøllete og mørkt hår Ung mann med krøllete og mørkt hår

Även om det är helt naturligt att tappa lite hår varje dag, finns det många män som tappar mer hår än andra. En del upplever inte detta som något problem överhuvudtaget. Andra tycker det känns svårt att få stigande hårfäste, djupa vikar, en växande flint upptill eller att gradvis bli allt skalligare. 

De allra flesta önskar sig en modern frisyr. Inte alla trivs med rakat huvud. Framförallt inte när man är ung. Många upplever i sådana situationer att det känns som att förlora en del av sin identitet och självförtroende eftersom utseendet förändras avsevärt.

Vad beror mäns håravfall på?

Det kan finnas många orsaker till håravfall hos män. De vanligaste orsakerna till att män tappar hår är ärftliga egenskaper, manliga könshormoner eller sjukdom. Under perioder med hög stress och för lite sömn kan man uppleva att man tappar mer hår än normalt. I vissa fall är håravfallet hos män temporärt. Som regel förblir det permanent.


Huden och hårstråna i hårbotten påverkas av manliga könshormoner. På fackspråk kallas dessa hormoner för androgener. Androgener bidrar till att hårsäckarna minskar i storlek och att produktionen av nya hårstrån reduceras. Problemen börjar som regel i tjugo- och trettioårsåldern med ett gradvis alltmer stigande hårfäste. Håret blir tunnare överst på huvudet och vikarna tilltar gradvis i storlek. 

Håravfall kräver som regel ingen behandling, men håravfall i ung ålder kan ha stor effekt på många. Om man vill få behandling kan det vara en god idé att först vända sig till en hudläkare för att bli undersökt. Om behandling är möjligt lönar det sig att börja med denna innan man har tappat allt hår. Chansen att behandlingen ger önskad effekt ökar då.

Lösningar

Ung mann med mellomblondt hår snakker i mobiltelefonen
Portrett av en mann som sitter på en motorsykkel

Håravfall män: många lösningar

På våra hårcente möter du engagerade, professionella och modemedvetna hårspecialister som förstår din situation. Vi vet vad som kan göras för dig som lider av håravfall och vilka lösningar som kan uppfylla dina önskemål och behov. Vi har ett komplett utbud med bland annat specialdesignade hårsystem/hårdelar, hårbottensanalys och -behandling samt hårtransplantation. Tillsammans tar vi reda på vad som är bäst för dig.

Lösningar

Oförpliktigande konsultation vid håravfall

Priset kommer att variera beroende på vilken lösning som väljs och hur omfattande håravfallet är. Vid sjukdom kan det vara aktuellt att söka stöd från landstinget. 

Lösningar

En ung mann med moderne hårsveis og rød skinnjakke