Gå rett til innhold

Historie

Kristian (35): En positiv självbild smittar av sig på andra

En oskyldig kommentar om att Kristian började bli tunnhårig bet sig fast – och blev sittande. Efter flera år med mössa och negativa känslor blev hårdelen från Apollo Hårcenter en befriande lösning.

Kristian

Jag tror att hårdelar kommer att bli alltmer populära ju mer välinformerade folk blir.

– Min sambo tycker inte att jag behöver hårdel, så detta gör jag för min egen skull! Kvinnor fixar ju allt från bröst till ögonfransar, så jag ser inget problem i att män tar till hårdel för att må bra.

Kristian (35) kommer från Sandnes och jobbar till vardags som personlig tränare, PT. Jobbet som PT handlar för Kristian om att hjälpa andra. Han får följa sina kunder på en resa, hjälpa dem under processen och skapa resultat tillsammans.

– Jag hjälper folk att få ett bättre liv. De blommar upp! Lite grann som de som får hårdel.

En lång väg framåt

Ingen av de andra männen i min familj har haft problem med håravfall. Kristian själv funderar på om användning av mössa och vax kan vara orsaken, snarare än genetiska faktorer. Kristian har i utgångsläget ganska mycket hår på sidorna, men högst upp är det väldigt glest. Förr använde mössa hela tiden, året runt. Nu använder han inte mössa ens när det är kallt.

– På teveprogram om pinsamma sjukdomar konstaterar man att många män lider av håravfall. Som tur är verkar det som att de yngre generationerna vågar be om hjälp. Jag tror att hårdelar kommer att bli alltmer populära ju mer välinformerade folk blir.

Kristian upptäckte över lösningen på sitt problem på YouTube. En video som visade en snabbfilmning av hela processen gjorde starkt intryck. Han tror varken på pulver eller andra mirakelkurer som lovar guld och gröna skogar. Hårdel var den enda aktuella lösningen. Men även om han visste att detta var lösningen tog det tid att bli redo mentalt.

– Jag gick dit och bokade en tid som jag inte följde upp. Vartefter jag fick mer information kände jag mig tryggare med att detta var det jag ville. Jag såg flera videor och läste flera kundreferenser. Specialisterna på Apollo Hårcenter i Sandnes förklarade också väldigt bra och gav mig den där sista gnuttan av trygghet som jag behövde.

Att få hårdel öppnade upp en ny värld

Kristian hade inte varit hos frisören sedan han var 18 år och var van att själv maskinklippa sitt hår. Nu går han regelbundet till Apollo Hårcenter för skötsel och klippning.

– Du kan utan problem ha fyra, fem olika frisyrer du byter mellan, det beror på hur många hårdelar du har. Alla ser de helt naturliga ut och ingen har lagt märke till att jag använder hårdel.

Kristians jobb är att få andra människor att trivas med sig själva och sina egna kroppar. Då måste han även trivas med sig själv. En positiv självbild smittar av sig på människorna i ens omgivning.

– Jag träffar många människor varje dag. Efter att jag fick hårdel har mitt självförtroende gått från 4 till 9 på skalan. Inte på grund av utseendet, utan för att jag trivs med mig själv. Så länge jag har ett jobb jag kan försörja mig på, vill jag ha detta!

Kristian kan trene hardt selv med hårdel
Kristians hårdel er spesialtilpasset til hans bruk