Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Den nya frisyren sitter, även i kurvorna!

När Marius drar av sig motorcykelhjälmen litar han tryggt med att frisyren sitter! Håravfall är inget att skämmas över, säger Marius, som nu har fått hårdel från Apollo Hårcenter.

Det är knappt tre år sedan Marius (25) först blev uppmärksammad på sin begynnande flint. Han hade kanske känt det, att håret började tunnas ut upptill, men det var en farbror som först sa det högt.
– Jag var nog inte mer än 22 år när min farbror för första gången skämtade om att jag började bli tunnhårig. Sedan blev jag lite ”retad” av flickvännen och fick höra det av släkt och vänner. Först då började jag verkligen att tänka på det själv.

Med tiden märkte Marius att håravfallet plågade honom alltmer och han började leta efter lösningar.
– Jag hittade på saker för att ”fixa” det. Jag provade bland annat Toppik, som är en kosmetisk lösning som ger intryck av tjockare hår, men det var inte någon permanent lösning för min del. Med tiden hittade jag fram till den här hårdelslösningen istället, säger Marius och visar upp sin frisyr.

Det viktigaste är frihetskänslan

I Biri, en idyllisk tätort vid sjön Mjøsa som ligger i sydöstra Norge, går det undan i kurvorna! Marius ägnar sig nämligen åt ”supermotard” som fritidsaktivitet, en relativt ny motorcykelsport som är en kombination av grenarna motocross och roadracing.

– Cykeln är en enduro-cykel med vägdäck som klarar norska gropiga vägar väldigt bra. Jag hade aldrig provat en supermotard innan jag köpte denna, så det var något av en chansning om jag skulle gilla det, men jag är väldigt nöjd, berättar Marius, som just nu inte tävlar.
– Det är en egen sportgren inom racing, men jag vil vänja mig lite vid cykeln först så jag håller mig till grus- och asfaltsvägarna i trakten. Det viktigaste för mig är frihetskänslan man känner när man kör.

Marius

Jag har varit öppen mot vänner, kollegor och familj. Att få håret tillbaka är inget att skämmas över!

Att få mer hår är inte något att skämmas över

Frihetskänslan är också ett nyckelord för hårlösningen han har fått. Han oroade sig nämligen för om han skulle råka ut för pinsamma situationer eller tycka att det kändes obehagligt.
– Jag blev väldigt överraskad över att jag inte kände något alls egentligen. Jag tänkte på det den första kvällen … ”ja, jag har ju den där grejen på skallen”, men den klias inte, det känns ungefär som att jag går runt med badmössa, säger han och ler.

Dessutom hade han frågor kring hur bra hårlösningen skulle sitta fast egentligen.
– Motorcykelhjälmen åker ju på och av hela tiden. Skulle håret plötsligt ”följa med” hjälmen? Och skulle jag kunna duscha som vanligt? Men min fasta hårspecialist, Øystein, är väldigt duktig på att förklara saker och besvarade alla mina frågor. Det var positivt. Dessutom tror jag att det är många som känner att om de plötsligt skulle få hår bara ”sådär” kommer folk att ställa frågor och du måste svara. Men om du är öppen med det så tycker inte jag att det är något problem. Bara förklara som det är, det är ju inget att skämmas över, uppmanar Marius.

Googlade tunt hår och flint, fick hjälp

Mer öppenhet kan leda till att fler får hjälp. Själv visste han inte vart han skulle vända sig.
– Jag kände till en annan som hade hårdel, men jag visste inte var han hade fått den ifrån, så jag började googla. Då hittade jag Apollo Hårcenter, och när jag såg de videor som ligger på deras webbplats, bestämde jag mig för att sticka dit och höra mer om hårlösningar för mig. Det tog faktiskt inte så lång tid. Först trodde jag att de bara fanns i Oslo, men så upptäckte jag att det fanns ett Apollo Hårcenter i Gjøvik, och då dröjde det inte länge innan jag åkte dit. Min flickvän tycker det är supercool, hon är verkligen nöjd, avlutar Marius.

Marius med hårdel fra Apollo Hårsenter
Marius skjuler hårtapet med hårdel fra Apollo Hårsenter