Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Cathrine - Jag hoppas att fler tar chansen

- Jag älskar att vara ute i skog och mark! Jag är född och uppvuxen i Larvik och har haft många finea turer här i Bøkeskogen. De har slutat med att köra upp skidåkare här, men jag tar löprundor så ofta jag kan.  

Efter att Cathrine födde sin dotter för 25 år sedan, började hon att tappa håret.  

– Att vara kvinna med tunt hår plågade mig mycket – jag tänkte på det varje dag, flera gånger om dagen. Särskilt varje gång jag var tvungen att sitta framför någon på en föreläsning eller på en konference. Jag var konstant bekymrad för att någon skulle se hur lite hår jag faktiskt hade. 

Att komma över rädslan

 – Jag ville så gärna ha hjälp och sökte därför efter information överallt! En dag fick jag se en annons för Apollo Hårcenter i tidningen VG, men ändå tog det flera månader innan  jag hade mod nog att ringa.  

Det är nu fyra år sedan Cathrine för första gången fick hjälp hos Apollo Hårcenter.  - Jag är väldigt glad att jag kom över rädslan att be om hjälp. På väg till mitt första besök, var jag väldigt nervös och spänd, även om jag hade med mig min lillasyster. Lyckligtvis blev det en väldig bra upplevelse. Äntligen var det någon som kunde hjälpa mig! Efter att jag fick hårdel, kunde jag igen leva ett aktivt och socialt liv utan bekymmert. Det är helt fantastiskt!  

I början reste Cathrine den långa vägen till Oslo var femte vecka. Som tur var fick hon veta att det också finns ett Apollo Hårcenter i Sandefjord, som ju ligger mycket närmre Larvik.   - Även i Sandefjord blev jag mottagen med öppna armar, och jag gillar verkligen tjejerna som jobbar där! De är  diskreta  och professionella, och vi skrattar och har det väldigt mysigt varje gång jag kommer förbi. Jag är supernöjd!  

Cathrine

När jag ser människor med tunt hår, får jag en väldig lust att berätta för dem att det finns en lösning.  

Cathrine fra Larvik har fått en flott, mørk parykk fra Apollo Hårsenter