Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Härligt när vinden rufsar till håret

Lill-Evas blonda lockar blev allt tunnare och tunnare. Efter ett tag började håravfallet tära på självkänslan. Nu har Lill-Eva sökt hjälp på Apollo Hårcenter och det är något hon inte ångrar.

Som liten hade hon smeknamnet ”gullhår” (guldhår) , och när hon började på skolan var hennes hår så långt och tjockt att alla de andra flickorna i klassen hela tiden ville fläta det.
– Jag minns att det var ljusgult, med lite mörkare hår under. Det blev omväxlande ljust och mörkt när det flätades, vilket var jättefint, berättar Lill-Eva.

Allt tunnare hår

I tonåren började dock hennes hår att bli gradvis allt tunnare. Uttunningen eskalerade ytterligare efter att hon fick barn. Med tiden blev håravfallet väldigt svårt att hantera för henne. 
– Håret tog upp all min energi och jag gick hela tiden och försökte se till att mitt tunna hår låg rätt. Det var otroligt jobbigt att ha det så, minns Lill-Eva. 

Fick hårersättning på Apollo Hårcenter

Lösningen blev att uppsöka Randi på Apollo Hårcenter i Tromsø. Här fick Lill-Eva goda råd och valde att satsa på en lösning med permanenta hårdelar, vilket gav henne ett tjockt, naturligt och vackert hår igen. 
– Jag kämpade med mig själv ett tag innan jag tog steget och kontaktade Apollo Hårcenter, men det är ett beslut jag inte har ångrat. Det har helt klart haft en positiv effekt på mig. Nu mår jag betydligt bättre – och känner kvinnligare helt enkelt, förklarar Lill-Eva.

 

Lill-Eva

Jag gick hela tiden och försökte se till att mitt tunna hår låg rätt. Det var otroligt jobbigt att ha det så.

Få diskret behandling

De regelbundna besöken hos Randi på Apollo Hårcenter har varit en fin upplevelse för Lill-Eva. Här känner hon sig både välkommen och väl omhändertagen. 
– Randi är väldigt förstående och duktig på det här med diskretion. Hon lotsar diskret in mig på sin avdelning som är avskärmad från resten av salongen. För mig, och säkert även för många andra, är det väldigt viktigt att man slipper sitta ute bland de andra kunderna. Jag tycker i alla fall att det är skönt att kunna sitta i fred och inte blottlägga mig helt, berättar Lill-Eva.  

Njuter av att vara ute

Lill-Eva är väldigt aktiv och reser mycket i samband med sitt arbete. När hon är hemma och ska koppla av, är det fjället, skogen och naturen som lockar. 
– När jag är ute på fjället och vinden rufsar till håret tycker jag bara det är underbart. Jag känner att det är så det ska vara och jag är inte rädd att håret ska lossna – det sitter fast ordentligt. Det ger mig mycket att kunna vara ute i naturen i alla slags väder, då kan jag verkligen ladda batterierna, säger Lill-Eva.

Hjälpa andra tunnhåriga

Tidigare tyckte Lill-Eva att det var svårt att prata om håravfallet och att hon har hårdelar. Men med tiden har hon blivit mer trygg i sig själv och mer öppen om det hela. 
– När jag ser andra som är tunnhåriga får jag lust att gå fram och prata med dem och berätta att det finns hjälp att få. För jag tror nog att jag vet vad de tänker och känner eftersom jag har gått igenom det själv – och sedan jag fick hårersättning har min vardag blivit så otroligt mycket bättre. Den upplevelsen unnar jag verkligen andra med samma problem, avslutar Lill-Eva.

En kvinne med blond hårdel ser utover naturen
Lill Eva får håret frisert hos Apollo Hårsenter