Gå rett til innhold

Kvinnor

Hege fra Drammen med spesialtilpasset parykk Hege fra Drammen med spesialtilpasset parykk Hege fra Drammen med spesialtilpasset parykk

Även om det är helt naturligt att tappa lite hår varje dag, upplever vissa kvinnor mer håravfall än andra. Apollo Haircenter kan bidra med lösningar som döljer håravfallet och ger dig tillbaka ditt självförtroende.

Våra professionella och modemedvetna hårspecialister förstår din situation. Vi vet vad som kan göras för dig som kvinna med håravfall och vilka lösningar som möter dina önskemål och behov.

Booka en konsultation

Silje poserer på stranden ikledd gul regnjakke og parykk med brune krøller
Cathrine fra Larvik har fått en flott, mørk parykk fra Apollo Hårsenter

Varför upplever kvinnor håravfall?

Det finns många olika orsaker till håravfall hos kvinnor, men de flesta fall kan kopplas till följande orsaker:

Det är viktigt att notera att vissa former av håravfall hos kvinnor endast är tillfälliga. Många kvinnor upplever håravfall i samband med graviditet och amning, och det är också mycket vanligt att uppleva ökat håravfall efter att ha gått igenom stressiga perioder. Även om håravfall kan verka skrämmande då och då, kommer de flesta att upptäcka att hårväxten återgår till det normala när vardagen stabiliseras igen. För dig som upplever håravfall som inte är tillfälligt erbjuder vi en rad lösningar som kan anpassas efter dina behov och önskemål.

Boka en konsultation

Vilka lösningar erbjuder vi för kvinnor med håravfall?

Alla våra kunder är unika, därför skräddarsyr vi lösningar för varje enskild kund. Vilka behandlingar och lösningar vi kan rekommendera för dig beror på var du befinner dig i ditt håravfall.

Vi delar in våra lösningar i 2 grupper. En fokuserar på behandlingar och produkter för dig som upplever börjat håravfall. Dessa är förebyggande behandlingar som kan hjälpa till att "bromsa" eller stoppa håravfall. Förebyggande behandlingar som fokuserar på hårbotten, såsom Trikologi, är mycket viktiga. När en hårsäck är död kan den inte återupplivas.

Den andra gruppen av lösningar är anpassad för dig med långtgående håravfall. När vitaminer och hårbottenbehandlingar inte längre hjälper kan vi hjälpa till med hårdelar eller peruker för att dölja håravfallet. Alla hårdelar från Apollo Haircenter integreras med ditt befintliga hår, så att det inte går att upptäcka att du använder en hårersättning. Detta ger dig frihet i vardagen.

Våra hårspecialister använder Ludwig-skalan, som bedömer kvinnors håravfall enligt 9 olika stadier. Vi räknar steg 1 till 3 som början av håravfall. Till skillnad från män är håravfall hos kvinnor ofta mer diffust, skalan visar det mest typiska mönstret av genetiskt håravfall hos kvinnor som oftast uppstår efter klimakteriet.

Boka en konsultation

En kvinne med langt, mørk hår gjør yoga på stranden

Våra lösningar för håravfall

Om du har begynnande håravfall rekommenderar vi Trikologi-behandling som kan hjälpa till att bromsa håravfallet, eller användning av Toppik-produkter som kan dölja håravfallet.

Begynnande håravfall

Om du upplever ett ihållande håravfall rekommenderar vi en permanent hårersättning som integreras med det hår du fortfarande har.

Kvinnor

I de fall där allt eller det mesta av håret är borta kommer en specialanpassad peruk att vara den bästa lösningen för dig.

Peruk för kvinnor
Tiril med ridehjelm og blond parykk står foran en hest

Peruk, hårersättning, hårdel, hårsystem, topper, tupé?

Allt detta är i princip detsamma, en peruk är en heltäckande hårdel. Hårdelar kan tillverkas i alla storlekar och former anpassade efter individens behov. En hårdel används på områden där vi har tappat hår, varför det också ofta kallas för hårersättning. Ett hårsystem är en uppsättning hårdelar som täcker behovet under en viss tidsperiod. Topper och toupé är också andra namn som används.

Boka en konsultation

Specialanpassad eller standardperuk?

I de fall där allt eller det mesta av håret är borta kommer en specialanpassad peruk att vara den bästa lösningen för dig. Det här är peruker av absolut högsta kvalitet, skräddarsydda efter din huvudform och personlighet. Ibland kan vi även anpassa en snygg standardmodell, allt beroende på din situation. Hos oss får du oavsett professionell vägledning och personlig anpassning. Du får behandling i ett eget rum där du slipper nyfikna blickar från förbipasserande, eller från stolen bredvid dig, som i vanliga frisörsalonger.

 

Peruk för kvinnor

Portrett av en ung kvinne med lang, mørk parykk smiler mot kamera
En kvinne med lang, mørk parykk poserer på en strand i regnet

Vill du ha extensions (hårförlängning)?

Många kvinnor använder extensions för att få längre eller fylligare hår. Våra hårspecialister har gedigen kompetens inom korrekt fastsättning och användning av extensions. Som specialister på håravfall är det viktigt för oss att informera dig om att om du upplever håravfall kan extensions hjälpa till att påskynda håravfallet. Anledningen är att extensions fäster på det befintliga håret och bidrar till ökad stress på hårrötterna. Om du funderar på extensions rekommenderar vi att du bokar en konsultation på vår salong, så att du är säker på att du får en lösning som passar dig bäst.

Läs om extensions

Få fylligare hår med permanent hårersättning

Många kvinnor tycker att det vi kallar en hårdel är den bästa lösningen för deras håravfall. Då designar vi delar med hår anpassat till det eller de områden på ditt huvud där håret är helt eller delvis borta. Lösningen integreras med ditt befintliga hår, så det inte går att se att du använder en hårersättning.

Boka en konsultation

Portrett av en kvinne med rødbrun hårdel
En kvinne med rødt hår klippet i en tøff frisyre

Kan jag välja en frisyr på min hårersättning?

Ja, de flesta frisyrer är helt unika – och detsamma gäller din hårdel. Frisyren du vill ha bestämmer hårlängd, form, vilken färg du vill ha, samt hårets struktur (rakt hår, vågor eller lockar) och mängden hår som behövs för att uppnå önskat slutresultat. De flesta kvinnor vill ha en hårersättning som matchar deras naturliga hår, men många vill också byta färgnyanser eller lägga till slingor. Allt är möjligt.

Boka en konsultation

Våra lösningar för håravfall

Om du har begynnande håravfall rekommenderar vi Trikologi-behandling som kan hjälpa till att bromsa håravfallet, eller användning av Toppik-produkter som kan dölja håravfallet.

Begynnande håravfall

Om du upplever ett ihållande håravfall rekommenderar vi en permanent hårersättning som integreras med det hår du fortfarande har.

Hårdel

I de fall där allt eller det mesta av håret är borta kommer en specialanpassad peruk att vara den bästa lösningen för dig.

Peruk för kvinnor

Används naturligt hår i hårdelarna?

Vi erbjuder olika typer av hår i hårdelarna, inklusive äkta hår, fiberhår och donerat hår från Sverige och Norge. Vilken typ av hår som uppfyller dina önskemål bestäms i samråd med din hårspecialist. Det är viktigt att komma ihåg att vilken hårtyp du än väljer kommer hårdelarna att behöva extra vård och underhåll hemma. För detta har vi i egen regi utvecklat specialprodukter som är anpassade till den lösning du väljer. Du kommer att få full utbildning av din lokala hårspecialist i hur du bäst kan vårda ditt hår hemma och vilka produkter som passar dig bäst.

Boka en konsultation

En kvinne med kortklipt, brunt hår poserer på en klatrevegg
En eldre kvinne får håret stylet hos Apollo Hårsenter

Hur stora är hårdelarna?

Våra hårdelar tillverkas i alla möjliga storlekar och former; från bara en "femkrona" till att täcka hela huvudet. Storleken på hårdelen beror på dina behov. Först gör vi en avgjutning av ditt huvud och markerar området som saknar hår. Gips eller Tape används när dina hårdelar tillverkas, så att du garanteras rätt passform och storlek.

Många av våra kunder använder det vi kallar ett hårsystem. Detta är en uppsättning av två eller flera hårdelar med samma frisyr, som bärs växelvis under loppet av ett år. Hur många hårdelar du behöver för att se bra ut på ditt hår varierar från person till person. Vilken typ av frisyr du har, i kombination med bland annat din livsstil och aktivitetsnivå, avgör mängden.

Boka en konsultation

Vad består ett hårdel av?

Hårdelar från Apollo Haircenter består av två saker: Hår och basmaterial. Att skapa ett hårdel är ett hantverk; håret knyts för hand i bottenmaterialet på hårdelen. Du kan välja mellan flera olika bottenmaterial. Vi delar in dem i två huvudkategorier: skinmaterial och nätmaterial.

Skin-materialet är, som namnet antyder, hudliknande material som kan tillverkas i olika tjocklekar. Här är håret antingen knutet, loopat eller limmat in. Vi har också många olika sorters nät att välja mellan; från tunna, finmaskiga nät till grövre nät som gör det möjligt att dra igenom ditt befintliga hår.

Olika basmaterial tål olika mängder hår. Om du till exempel har långt och tjockt hår rekommenderar vi inte de tunnaste skinmaterialen. Våra hårspecialister kan kombinera olika basmaterial för att uppnå ett så naturligt resultat som möjligt.

Boka en konsultation

En eldre kvinne med grått hår smiler mot kamera
En eldre kvinne med rød hårdel smiler mot kamera

Kan jag ha på mig hårdelen hela dagen?

När du väljer bottenmaterial väljer du även vilken fästmetod du vill använda. Vi delar in våra olika fästmetoder i två huvudgrupper: Permanenta och flexibla fästmetoder.

De permanenta fästmetoderna inkluderar medicinsk bonding, hellimning, links och mikropunkter. Dessa metoder innebär att hårdelarna är permanent fästa, 24 timmar om dygnet. Våra flexibla metoder inkluderar infästning med kabel, clips, tejp. Det betyder att hårdelen kommer att sitta på hela tiden, men så att du kan ta av och på den som du vill. Det är vanligt att kombinera flera fästmetoder för att uppnå önskat resultat.

Det är viktigt att vara medveten om att vissa fästmetoder kräver att du rakar ner håret under ersättningen, så att vi kan fästa hårdelen. Många kvinnor tycker att detta är lite läskigt, men kom ihåg att detta kommer att täckas av hårdelen. Vilken fästmetod du än väljer behöver du fortfarande komma till ditt lokala hårcenter var 3–5 vecka för klippning, putsning och efterbehandling. Hur ofta du måste besöka oss beror på fästmetoden, vilken typ av hårbotten du har och hur snabbt ditt befintliga hår växer.

Boka en konsultation

Hur mycket kostar hårstycken för kvinnor?

Apollo Haircenter skräddarsyr lösningar för varje enskild kund. Priset kommer därför att variera beroende på val av lösning och antalet hårdelar som behövs. Tyvärr kan vi inte ge dig ett priserbjudande förrän du har haft en konsultation på ditt närmaste hårcenter. Det är viktigt för oss att vi träffas för att lära känna dig, din situation och dina önskemål – så att vi kan skräddarsy en lösning som är anpassad för dig. Om håravfallet beror på sjukdom eller sjukdomsbehandling finns bidrag att söka genom sjukvården som våra specialister kan ge råd om.

Boka en konsultation

Tenåringsjente med mørk parykk ser mot kamera
Kvinne Bilde1

Välkommen till en oförpliktande konsultation!

Är du osäker på vilken lösning som är rätt för dig? Du är hjärtligt välkommen att besöka oss för en oförpliktande konsultation. Alla våra konsultationer är konfidentiella och du kommer att ha möjlighet att ställa alla frågor du kan ha om ditt håravfall. Boka tid för konsultation – tillsammans hittar vi en lösning anpassad efter dig och dina behov.

Boka en konsultation

Våra lösningar för håravfall

Om du har begynnande håravfall rekommenderar vi Trikologi-behandling som kan hjälpa till att bromsa håravfallet, eller användning av Toppik-produkter som kan dölja håravfallet.

Kvinnor

Om du upplever ett ihållande håravfall rekommenderar vi en permanent hårersättning som integreras med det hår du fortfarande har.

Hårdel

I de fall där allt eller det mesta av håret är borta kommer en specialanpassad peruk att vara den bästa lösningen för dig.

Peruk för kvinnor