Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Silje (39) Det är verkligen befriande! 

Silje fick  alopecia  redan då hon var fyra år. I trettonårsåldern ökade håravfallet och Silje kom til Apollo Hårcenter i Haugesund och fick ersättningshår för första gången. Det var inte lätt för en trettonåring att befinna sig i en sådan situation. 

-Det är 26 år sedan jag kom till Elin för första gången och vi har prövat ut flera olika lösningar. Det har som tur är skett en enorm utveckling under dessa år. I dag har jag det mest fantastiska håret jag kan drömma om, det känns helt naturligt. Det dansar som jag brukar säga. Det är verkligen befriande!  

Hoppas fler vill donera nordiska hår

 Siljes fina ersättningshår är gjort av hår som blivit donerat här i Norden. Nordiska donationshår går inte genom någon kemisk behandling och behåller sina originalkvaliteter och fjällskikt. Detta gör det lika mjukt och rörligt på Siljes huvud som det en gång var på huvudet på den som donerade det.  

- Jag får så många komplimanger för håret, och det är ingen som ser att det inte eär mitt naturliga hår. Det rör sig tillsammans med mig. Donationshår har förändrat mitt liv och gjort det mycket enklare. Jag hoppas att många fler vill donera sitt hår så att flera av oss som inte har eget hår kan få en bättre vardag.  

Silje

Det är ovant att se mig själv med så tjockt och fint hår!

Designer klär sig för grå dagar  

Silje är grundare och designer för sitt eget klädmärke  Kattnakken, specialiserat på ytterkläder och regnkläder till barn och vuxna. Klädmärket är uppkallat efter  Kattnakken, ett fjäll på Stord känt för snabba väderomslag.    -Min  passion för regnkläder kom ganska tidigt, jag såg möjligheterna i den typ av material, och så är jag ju västlänning. Jag tycker det är otroligt roligt att göra grå regndagar till en färgfest. Varför ska man gå runt i grå och tråkiga kläder när dagen allaredan är grå? Då är det kul att kunna ta på sig en färgglad regnjacka !

Silje med mørk og moderne parykk fra Apollo Hårsenter
Silje poserer på stranden ikledd gul regnjakke og parykk med brune krøller