Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Mitt hår! Mitt ”eget” hår!

Efter en sjukdomsperiod upplevde Jeanne gradvis håravfall. På Apollo Hårcenter får hon nu specialtillverkade hårdelar som passar henne perfekt.

Jeannes håravfall började efter en sjukdomsperiod för ett antal år sedan. Gradvis tappade hon håret och blev alltmer tunnhårig, något som blev en väldig belastning i vardagen. Förlusten av håret upplevde hon som en stor sorg. Men nu har hon återfunnit glädjen genom att gå till frisören, som kund på Apollo Hårcenter i Drammen. 

Standardperuker hade i flera år varit lösningen för Jeanne innan hon en vacker dag hittade Apollo Hårcenter på nätet. Hon kände direkt att de representerade något annat, något eget, och blev väldigt nyfiken. Hon bokade en tid för konsultation och därefter gick det fort.
– Jag möttes av fantastiska människor här och redan vid konsultationen bestämde jag mig för att det här skulle jag prova!

Nya möjligheter

Jeanne var trött på standardlösningar och på att behöva ta på och av peruken hela tiden. Apollo Hårcenter specialtillverkade därför hårdelar efter hennes huvudform, önskad hårfärg och hårlängd. Hon har fått behålla det mesta hon har kvar av sitt eget hår, och det klipps och anpassas efter hårdelen. Den dagen hon fick på sig hårdelen för första gången minns hon som en glädjens dag: – Du milde värld! Mitt eget hår! Mitt "eget". Som faktiskt satt på bra och såg snyggt ut. Det var fantastiskt!

Jeanne

Redan vid konsultationstimmen bestämde jag mig för att det här ska jag prova!

Nytt liv

När Jeanne fick på sig hårdelen kopplade hon äntligen av. Hon hängde inte längre upp sig på varken sitt eget eller andras hår. – Det blev ett nytt liv kan jag säga. Nu vet jag ju att jag är snygg i håret! Och det här håret sitter på hela tiden. Jag kan träna, bli svettig och gå rakt in i duschen, tvätta det och låta det lufttorka – och det ser lika snyggt ut ändå!
Ungefär var femte vecka kommer hon till Apollo Hårcenter för att byta, sköta och underhålla hårdelen, samt klippa sitt eget hår.

”Håret är kvinnans prydnad” hör man ibland, ett uttryck som även Jeanne nickar igenkännande till.
– Det stämmer. Man märker att man blir gladare. Jag är gladare! Det har varit en väldigt positiv upplevelse och jag kommer att fortsätta. 

Väl omhändertagen

Ända från första mötet med specialisterna i Drammen, har Jeanne känt sig väldigt väl omhändertagen. – Och det här stället, det är diskret med egna behandlingsrum och så med fantastiska och skickliga specialister. Du blir väldigt individuellt behandlad och det är bra. 

För Jeanne är det viktigt att även andra får veta att det finns möjligheter och därför har hon valt att vara öppen om sin hårlösning. Hun uppmanar andra som lider av håravfall att ta kontakt. – Det finns hjälp att få och för mig har det gjort underverk. 

Jeanne poserer med ny hårdel fra Apollo Hårsenter
Jeanne med hårdel fra Apollo Hårsenter

Andre historier