Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Niklas slängde kepsen för gott!

Som så många andra unga män är även Niklas mån om sitt utseende. Selfies florerar och livet både på och utanför fotbollsplanen dokumenteras. Men det var alltid en sak som måste vara på: kepsen! På Apollo Hårcenter hittade han äntligen ett mer naturligt sätt att dölja den tidiga flinten på.

Niklas (24) gillar, som de flesta andra killar i sin ålder, fotboll, tjejer och att festa då och då. Frisyren har varit en viktig del av has identitet, så när han alltför tidigt började bli tunnhårig, tog han till olika huvudbonader för att dölja håravfallet och den växande flinten. 

– Jag har saknat mitt hår ganska länge, berättar Niklas öppet. – Till slut var jag trött på att gömma mig bakom kepsen. Den passade sig inte heller i alla sammanhang, suckar han. 

När håravfallet begränsar vardagen

Niklas är inte ensam om att sakna sin frisyr. Många unga män har en normal hårman i tonåren, för att sedan uppleva att håret blir gradvis allt tunnare och tunnare – alltför tidigt. Det kan påverka allt från självförtroende till socialt umgänge. för Niklas del såg han till slut inget annat alternativ än att raka av sig håret. En lösning som många män i hans ålder tar till, i kombination med den tidigare nämnda kepsen. Även om denna lösning fungerade på sitt sätt, kände sig inte Niklas helt bekväm med den. 

– Håravfallet kändes jobbigt och jag upplevde att det i en viss grad begränsade min vardag. Jag lyckades liksom inte strunta i det. Eftersom jag hade hört talas om Apollo Hårcenter redan tidigare, bestämde jag mig för att boka en konsultation för att se vilka möjligheter de kunde erbjuda, förklarar Niklas. 

Niklas

Håravfallet kändes jobbigt och jag upplevde att det i en viss grad begränsade min vardag. Jag lyckades liksom inte strunta i det.

Löste håravfallet med hårdel och cool frisyr 

Niklas var i utgångsläget lite skeptisk till hårlösningar. Ord som ”tupé” och ”löshår” var saker han förknippade med håravfall och gamla gubbar. På konsultationen hos sitt lokala Apollo Hårcenter i Lørenskog, blev han dock snabbt lugnad av hårspecialsiten Madelen. Ingående information om vilka moderna möjligheter som fanns vände oro till förväntan.  Lösningen blev en hårdel som är integrerad med Niklas naturliga hår och därmed framstår som ”osynlig”. Effekten är däremot väldigt synlig och ger Niklas frihet att kunna variera frisyren igen. 

– Hårdelen kan både stylas, klippas och behandlas, precis som mitt ”gamla” hår, berättar Niklas entusiastiskt. – Jag blev väldigt överraskad över hur Madelen stylade håret, jag fick helt enkelt en cool frisyr och jag behöver inte gömma mig under kepsen längre! 

Niklas får hårdelen stylet hos Apollo Hårsenter Lørenskog
Niklas får barbert hodet hos Apollo Hårsenter Lørenskog