Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Experten på hårersättning använder själv hårdel

Tom Jensen är utbildad frisör och har jobbat med hår ända sedan han gick ut sjätte klass. Tom har specialiserat inom hårdeler och peruker, och driver idag Apollo Hårcenter i Torp i Østfold.

Tom Jensen är utbildad frisör och har jobbat med hår ända sedan han gick ut sexan. Tom har specialiserat inom hårdelar och peruker, och driver i dag Apollo Hårcenter i Torp i Østfold.

Tom har alltid haft en dröm om att kunna hjälpa personer som upplever svårigheter i samband med håravfall. När han träffar kunder med sjukdomar som cancer, alopeci och lupus är det nästan lika viktigt för honom att vara en god samtalspartner som att vara frisör och hårspecialist. För honom är det väldigt viktigt att lyssna och förstå helhetsbilden, och han är tacksam över att han får lov att följa kunden på hens personliga resa. Tom älskar sitt jobb och tycker att det blir mer givande för varje år som går.

Idag finns det ett enormt utbud av hårdelar, hårersättningar och peruker, något Tom är mycket tacksam över, även som privatperson. Som trettioåring upplevde han själv hur han började få höga vikar och en flint som blev alltmer framträdande. Idag använder han ett permanent hårsystem.

– Jag behöver inte tänka på att jag använder ett hårsystem, det känns som mitt eget hår.

Tom

Jag har själv upplevt både att förlora och få tillbaka håret. Om du passerar ett skyltfönster och tänker mer på hur du ser ut i håret än på sakerna i skylten, då är min tanke att du har problem. Det problemet kan jag hjälpa dig att lösa.

Tom, med hårdel fra Apollo Hårsenter, er ute på båttur