Gå rett til innhold

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Erika: - Jag lever fritt

Erika är både student och småbarnsmamma. Erika lever livet hon själv vill leva trots att hon började tappa håret i mycket ung ålder.

Erika började förlora sitt hår för två år sedan, och gick till doktorn för att få hjälp.  Där lärde hon sig att det var Alopecia Areata som orsakade hennes håravfall. Det är en autoimmun sjukdom som kan ligga latent i kroppen. Du vet inte riktigt varför du får den, men den kan utlösas av stress eller sorg.

Hårsystemet ger frihet

Det första året dolde hon håravfallet genom att använda hattar, mössor eller sjal. 2017 sökte hon hjälp hos Apollo Haircenter i Stockholm och fick ett permanent hårsystem. Detta är speciellt designade hårersättningar. De skräddarsys för att fästas på huvudets områden där håret är helt eller delvis borta.

- Det känns bra med nytt hår! Jag behöver inte längre hattar och mössor som jag behövde förut. Nu kan jag leva som vanligt utan att tänka på håret. Erika vet inte om hon någonsin kommer få håret tillbaka och hon måste, som andra med denna diagnos, helt enkelt vänta och se. -I början var jag rädd och tänkte mycket på om det skulle bli ännu värre. Men alopeci är inte farligt. Jag har tagit tag i mitt liv genom att leva lugnare och friskare, och jag hoppas att håret en dag växer ut igen.

Erika

Jag lever mitt liv så som jag vill leva det. Mitt hår kontrollerar inte mig.

Erika skjuler det tidlige hårtapet med naturlig parykk fra Apollo Hårsenter

Andre historier