Gå rett til innhold

Hårdel

Få fylligare hår med hårdel

Alla som kommer till oss upplever problem med sitt håravfall. Kvinnor och män, barn och ungdomar. För de allra flesta är en hårdel den bästa lösningen på problemet. Beteckningen hårdel använder vi när vi pratar om specialtillverkade hårersättningar. Vi designar delar med hår till de områden på huvudet där håret är helt eller delvis borta.

Alla våra kunder är unika och vi skapar skräddarsydda lösningar till varje enskild kund. Hårdelen förenas med ditt befintliga hår så att det inte går att upptäcka att du använder hårersättning, något som ger dig full frihet i vardagen.

För att hitta rätt lösning för dig, utgår vi från hur mycket hår du har tappat och vilken typ av frisyr du vill ha. Det är många val som ska göras och som är beroende av varandra. Allt hänger samman som bitarna i ett pussel. Därför är det viktigt att du kommer till ett av våra hårcentra och får en personlig konsultation.

Här ska vi försöka förklara lite hur processen går till. Det är lite komplicerat men du behöver inte oroa dig, det är egentligen bara specialister som behöver kunna allt i detalj. Men vi vet att du är nyfiken på detta och vill förstå mer innan du träffar oss.

Konsultation

Få ny frisyr med hårdel

Frisyren definierar hårlängd och form, vilken hårfärg du har eller önskar dig, strukturen på håret (rakt, vågigt eller lockigt) och hur tjockt hår (mängden hår) du behöver för att uppnå önskat slutresultat. De allra flesta vill ha en hårersättning som matchar deras naturliga hår, men många andra ändrar gärna färgnyanser, lägger in slingor eller ändrar gråandelen. Allt är möjligt!

Hårdel med naturligt hår

Vi använder olika hårtyper i hårdelarna. Äkta hår, olika fiberhår, donerat hår från Sverige  m.m. Alla med olika kvaliteter och egenskaper, för- och nackdelar. Oavsett vad man väljer kräver en hårdel extra skötsel, omvårdnad och underhåll. För detta har vi specialprodukter utvecklade speciellt för Apollo Hårcenter. Du får fullständig utbildning av en specialist i hur du själv kan sköta ditt hår hemma.

Konsultation

Hur stora är hårdelarna?

Hårdelar kan skapas i alla tänkbara storlekar och former. I storlek från en ”femkrona” till att täcka hela huvudet. Det beror helt på hur stort området är där du behöver mer hår. Vi på Apollo Hårcenter gör alltid en avgjutning av ditt huvud och markerar det område som behöver mer hår. Denna användas vid tillverkningen av dina hårdelar och avgör passform och storlek.

Våra kunder har det vi kallar ett hårsystem. Ett hårsystem är en uppsättning med två eller flera likadana hårdelar som används växelvis under loppet av ett år. Hur många hårdelar man behöver för att alltid vara fin i håret varierar från person till person. Val av frisyr, hårtyp, bottenmaterial och fästmetod baserat på dina önskemål, livsstil, livssituation, typ av arbete, aktivitetsnivå o.s.v. avgör hur många hårdelar som krävs för att upprätthålla ett bra resultat i ett år.

Du hittar den bästa lösningen för dig tillsammans med din Apollo-hårspecialist!

Naturligt resultat med hårdel

En hårdel består av två saker: hår och bottenmaterial. En hårdel är ett hantverk. Håret fästs för hand i bottenmaterialet som har skapts efter huvudavgjutningen.

Vi har många olika bottenmaterial att välja mellan och kan dela in dem i två huvudkategorier: skinnmaterial och nätmaterial. Skinnmaterial är hudliknande material som kan skapas i olika tjocklekar och där håret sätts fast genom att knytas, injiceras eller loopas. Den tunnaste modellen kallas ”second skin”. Vi har många olika nät att välja mellan, med allt från tunna, finmaskiga nät till större nät som gör det möjligt att dra igenom kundens befintliga hår.

Vi kan kombinera de olika bottenmaterialen för att uppnå det vi önskar, nämligen att ge dig ett naturligt resultat!

Olika bottenmaterial tål olika mängder hår. Till en kund som ska ha mycket/tjockt eller långt hår kommer vi därför inte att rekommendera de tunnaste skinnbottnarna. Detta medan korta och luftiga frisyrer däremot kräver just en tunn och lätt botten (oavsett om det är skinn eller nät eller en kombination) för att uppnå ett bra resultat.

Konsultation

Hur fäster man en hårdel?

Vid val av bottenmaterial väljer man även fästmetod. Apollo Hårcenter erbjuder en rad olika fästmetoder. Detta är en stor fördel för dig som kund, eftersom vårt fokus är dina behov. Vi kan dela in metoderna i två huvudgrupper: permanenta metoder och flexibla metoder.

Våra permanenta fästmetoder är: medicinsk bonding, hellimming, links och mikropunkter. Gemensamt för alla dessa metoder är att hårdelen sitter på permanent, dygnet runt. Våra flexibla fästmetoder är: kabel, klämma, tejp och vakuum. Hårdelen sitter alltid bra, men med de flexibla metoderna kan du även ta av och på hårdelen när du vill.

Det är vanligt att kombinera flera fästmetoder för att få ett önskat resultat.

Vissa fästmetoder kräver att man rakar lite hår i fästzonen, för att kunna fästa hårdelen. En del upplever detta som lite obehagligt och väljer därför en annan metod.

Oavsett vilken fästmetod som väljs måste man besöka sitt Apollo Hårcenter var 3–5 vecka för klippning, skötsel och efterbehandling. Hur ofta du måste besöka oss beror på vilken fästmetod som väljs, hur fort ditt befintliga hår växer, typ av hårbotten o.s.v.

Hur mycket kostar en hårdel?

Eftersom vi skräddarsyr lösningar till varje enskild kund varierar priset därför beroende på vald lösning och antalet hårdelar. Det är därför inte möjligt att uppge ett pris före konsultationen, vare sig på nätet, via telefon eller e-post. För oss är det viktigt att vi träffas för att lära känna dig, din situation och dina önskemål innan vi kan erbjuda dig en lösning som kommer att passa dig.

Osäker på hårdel? Fråga oss!

Du är hjärtligt välkommen till oss för en oförpliktigande och kostnadsfri konsultation. En konsultation är ett konfidentiellt samtal mellan dig och en av våra hårspecialister. Du kan ställa alla frågor du kan tänkas ha kring ditt håravfall och vi kommer att ge dig olika lösningsförslag.

Konsultation