Gå rett til innhold

Frisk hårbotten ger friskt hår

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

Få saker har så stor betydelse för självkänslan som håret. Det kan finnas många orsaker till att håret inte är så friskt och fylligt som vi gärna skulle vilja och för många är det själva hårbotten som är problemet. Apollo Hårsenter har vi över 30 års erfarenhet av håravfall och hårbottenproblem. Med en grundlig hårbottenanalys och ett behandlingsprogram skräddarsytt för varje enskild kund kan specialisterna hjälpa dig att få en frisk hårbotten och ett friskt hår!

Ett friskt och vackert hår ligger nog högt upp på de flestas önskelista. Både stress, hormoner och kemiska behandlingar påverkar håret och kan leda till att det inte är så vackert och fylligt som man önskar.

– I många fall ligger problemet i själva hårbotten. Fet hårbotten, mjäll och andra underliggande orsaker påverkar hårkvaliteten. Hos vissa kan problem i hårbotten begränsa hårväxten genom att hårrötterna täpps till och hårstråna inte klarar att växa igenom. Många har upplevt förbättrad hårväxt med hjälp av hårbottenbehandlingar berättar Olav Midtgarden, vd för Apollo Hårcenter-kedjan.

Apollo Hårcenter har över 30 års erfarenhet av att hjälpa människor med håravfall och har i dag 21 hårcenter i Norden. Här erbjuder man hårbottenbehandlingar, hårsystem och peruker. Här kan du med andra ord få hjälp att hitta den lösning som passar bäst för just dig så att du återigen kan bli fin i håret.

Trikologi-verktøy for hodebunnsanalyse

Grundlig hårbottenanalys

Trikologi System är ett behandlingsprogram specialutvecklat för Apollo Hårcenter.
– Det första vi gör är en analys av hårbotten med hjälp av en mikrokamera som förstorar hårbotten 200 gånger, berättar trikolog Lise Skarnes.

– På så vis kan vi se vad som orsakar problemen. Baserat på detta skräddarsyr vi behandlingsprogram för varje enskild kund. Vi är extra stolta över att vi har utvecklat vår egen produktserie med enbart rena och naturliga ingredienser.

Behandlingen börjar i salongen och kombineras ofta med hemmabehandlingar. Resultaten utvärderas under resans gång så att vi kan följa framstegen och eventuellt, vid behov, justera behandlingen. För att få en frisk hårbotten är det otroligt viktigt att man använder rätt produkter. Till exempel finns det två typer av mjäll: feta mjäll respektive torra mjäll. Användning av fel produkt kan faktiskt förvärra problemet istället för att eliminera det.

Trikologi System är en produktserie som behandlar bland annat håravfall, fet hårbotten, mjäll och eksem. Trikologi är en disciplin och på Apollo Hårsenter träffar du specialister med lång erfarenhet och mycket kunskap inom just detta fackområde.

– En frisk hårbotten ger ett vackert och fylligare hår och detta är produkter som även är väldigt effektiva när det gäller att begränsa håravfall. Produkterna lämpar sig allra bäst i förebyggande syfte eller om håravfallet är stressrelaterat alternativt orsakat av medicinering. Har håravfallet gått för långt rekommenderar vi hellre mer permanenta lösningar som hårdelar. Oavsett orsak har vi alltid en lösning som passar just dig!