Nu har jag mycket hår igen!

Håkon kämpade länge med sitt håravfall, men valde till slut en hårdelslösning från Apollo Hårcenter. Nu har jag äntligen mycket hår igen, säger 46-åringen och ler.

När jag väl skulle skaffa mig hårdelar ville jag se bra ut i håret!

Håkon

När Håkon var yngre hade han tjockt hår och hästsvans. Frisyren var en tydlig del av hans identitet, men med åren blev håret på hjässan allt tunnare. Det var först då han förstod hur viktigt håret faktiskt var för honom.
– Det är ju ofta så att du inte värdesätter det hår du har förrän du faktiskt börjar förlora det, resonerar Håkon.

Övervägde olika hårlösningar

Allteftersom håravfallet ökade började Håkon grubbla över vad han skulle göra. Han tog lång tid på sig och velade fram och tillbaka mellan om han skulle raka bort allt hår eller börja använda hårdelar.
– Jag ändrade mig flera gånger, men till slut bestämde jag mig för att varför inte, jag kan ju alla fall testa hur det är, förklarar Håkon.

Ville ha en cool frisyr

Ett av kriterierna för Håkon var att han ville ha en cool frisyr. Det fick han på Apollo Hårsenter i Trondheim som klippte till hårdelen och stylade håret helt efter Håkans önskemål.
– När jag väl hade bestämt mig för hårdelar, kändes det ju inte som någon vits för mig att ha en typisk tupéfrisyr. Jag ville se bra ut i håret, säger Håkon.

Stor förvandling

Även om han blev väldigt nöjd med resultatet, tog det lite tid för Håkon att vänja sig vid hårdelen och den nya frisyren.
– Det var en drastisk förändring för mig att gå från att vara väldigt tunnhårig till att plötsligt ha en tjock kalufs igen. Det liknar verkligen mitt hår så som det såg ut för femton år sedan, men det var lite ovant till att börja med. Nu har jag lärt mig att styla och fixa det så att det ser coolt ut, så nu är jag jättenöjd, berättar Håkon.

Spänd på reaktionerna

Något annat som Håkon gick och grubblade mycket över innan, var vad folk skulle säga när de fick veta att han hade hårdel. Han bestämde sig dock för att berätta om det i sitt sociala nätverk och vara helt ärlig och öppen när folk frågade.     

– Jag började med att berätta det för de allra flesta, men nu när jag möter folk är det ingen som märker att jag har hårdel. Jag har många kompisar som varken har kommenterat eller sett det. De såg att något var annorlunda, men lyckades inte sätta fingret på vad det var. Så idag är det egentligen inga problem kvar alls som jag ser det, utan allt som återstår för mig är att glädja mig åt det ökade självförtroendet, säger Håkon.