Jag har en helt annan utstrålning och auktoritet

När flinten och de höga vikarna blev framträdande började Kim raka huvudet. I några år var han nöjd med det, men han kände ändå en viss saknad efter ungdomens hår, möjligheterna till variation och självförtroendet som följde på det. Svärmodern var kund på Apollo Hårcenter och när hans fru föreslog att det kanske även kunde vara något för honom, tog han chansen.

För det mesta tänker jag inte på det – det syns ju inte!

Kim

Kim började tappa håret strax efter att han fyllt tjugo, men det tog ett tag innan han blev uppmärksam på det. Vänskapligt retande från familjen tog han inte så hårt, men med tiden började han längta efter en annan lösning än rakapparaten.
– Min fru började skämta om det när jag var runt 25 år, och gradvis tappade jag bara mer och mer hår. 

Saknade håret

Även om den snaggade stilen fungerade till att börja med, upplevde Kim att han vill ha något mer.
– Det var nog en uppriktig saknad av min ungdom, då jag kunde fixa håret, ha en stil och uttrycka mig själv med håret. Jag ser mycket yngre ut med hår och det har gett mig mycket mer självförtroende.

Kim var 31 år när han fick sin första hårersättning på Apollo Hårcenter i Drammen. Idag, två år senare, kan han åter byta frisyr i takt med trenderna och själv bestämma längd och uttryck. Och han har fortfarande en del av sitt eget hår kvar.
– Jag har bara hårdel överst på huvudet. En liten del av luggen samt håret på sidan och bak är mitt eget och där växer det fortfarande mycket.

Kim anser att åren utan hår gjorde det lättare att fatta ett moget beslut.
– Jag tog ingen skada av att vänta, utan blev kanske mer medveten om de val som fanns för mig. Det är ju en mognadsprocess. Vilka alternativ finns, vad kostar det och vad måste man tänka på? Sett så här i efterhand skulle jag inte ha gjort något annorlunda.

 

Ny giv på jobbet


Även på jobbet har håret haft en positiv effekt. För en man i ledande befattning som ofta måste prata inför många människor har allt som påverkar självkänslan betydelse.
– Jag känner att jag har en helt annan utstrålning och auktoritet på jobbet. Om de inte märker att jag har nytt eller annorlunda hår, så tror jag nog de märker att jag har en annan utstrålning än jag hade tidigare.

Nytt hår över natten var något som omgivningarna inte kunde undgå att lägga märke till.
– När jag kom till jobbet dagen därpå, med massor av hår, var det ju en del undrade hur i hela friden det hade gått till! Alla mina närmaste vet att jag har hårdel, och jag är väldigt öppen om folk undrar. Jag går inte ropar ut det högt, men är inte heller generad över det. För det mesta tänker jag inte på det – det syns ju inte!

Boka en konsultation

Våra hårspecialister hjälper dig att hitta en lösning som uppfyller dina önskemål och behov.