Andrea (15) Klasskamraterna tycker att jag är fin med långt hår

Andrea var bara åtta år när hon fick diagnosen hjärntumör, med påföljande cancerbehandling. Även om hon lyckligtvis är frisk idag, gjorde strålningen att hennes hårsäckar blev förstörda för alltid. 

Klasskamraterna tycker att jag är fin med långt hår!

Andrea

Sin första peruk fick hon direkt efter att hon fått diagnosen, men den lilla flickan drog av den direkt. När Andrea blev tonåring, ville hon dock vara mer lik sina jämnåldriga. För ett och ett halvt år sedan blev 15-åringens mor tipsad om hårdelar av en vänninna, och därmed var det klart. – Det kändes bättre med en gång, för jag blev lik de andra tjejerna. Mina klasskamrater tyckte det var ovant att se mig med det långa håret första gången, men de har vant sig vid det nu. De tycker jag är fin med långt hår. Jag säger ingenting om folk inte ser det, men det är ingen som frågar, berättar Andrea.

Niondeklassarens permanenta hårdel är monterad med flera olika fästmetoder. Att hålla på med favorit-fritidssysselsättningarna som ridning och simning är inte något problem för den aktiva tonåringen.

– Det är roligt att se att Andrea är så nöjd, så det var absolut värt att använda de pengarna på håret. Hon har varit tuff hela vägen, och jag är väldigt stolt över henne, berättar mamman, Anette Veslehaug.