Håravfall hos män

Även om det är helt naturligt att tappa lite hår varje dag, kommer vissa män att tappa mer hår än andra. För vissa är detta helt oproblematiskt. För andra kan detta vara jobbigt att få högre vikar, måne eller att gradvis bli flintskallig.

 

De allra flesta vill ha en modern frisyr. Inte alla trivs med ett rakat huvud. Särskilt inte vid en ung ålder. Många upplever att de tappar en del av sin identitet och sitt självförtroende eftersom att utseendet ändras markant.

Vad beror håravfall hos män på

Det kan finnas många orsaker till håravfall hos män. De vanligaste orsakerna till att män tappar hår är ärftliga egenskaper, manliga könshormoner eller sjukdom. I perioder med stress och lite sömn kan man uppleva att man tappar mer hår än normalt. I vissa fall är håravfall hos män tillfälligt. Som regel förblir det permanent.


Huden och håren i hårbotten är under påverkning av manliga könshormoner. På fackspråk kallas dessa hormoner Androgenena. Androgenet gör att hårsäckarna minskar i storlek, och att produktionen av nya hår reduceras. Problemet börjar som regel i tjugo- och trettioårsåldern med ett gradvis högre hårfäste. Håret blir tunnare på toppen av huvudet, och vikarna ökar gradvis i storlek. 

Håravfall kräver i utgångspunkt ingen behandling. Håravfall i ung ålder kan ha stor inverkan på många. Om man önskar behandling kan det vara klokt att först bli undersökt av en hudläkare. När behandling är önskvärt lönar det sig att börja innan man har tappat allt hår. Möjligheten för effekt är då större.

 

Många lösningar för män - skräddarsydda efter dina behov

I våra hårvårdsprodukter möter du dedikerade, professionella och modemedvetna hårspecialister som förstår din situation. Vi vet vad som kan göras för dig med håravfall och vilka lösningar som möter dina önskemål och behov. Vi har ett komplett utbud av specialdesignade hårsystem / hårdelar, hårbottenanalys och behandling samt hårtransplantation. Tillsammans tar vi reda på vad som är bäst för dig.

 

Pris

Priset varierar utifrån vilken lösning som vi väljer och ur omfattande håravfallet är. Vid sjukdom kan det vara aktuellt att söka ersättning från Landstinget. Din lokala hårspecialist kan berätta mer om detta när du kommer på en oförpliktigande konsultation hos oss.

Beställ en oförpliktigande konsultation

Våra hårspecialister hjälper dig att hitta en lösning som uppfyller dina önskningar och behov.

Håkon (26)

När Håkon fick frågor om han började att få måne för fyra år sedan, blev han väldigt förolämpad.

» Läs mer

Adem (36)

En arbetsolycka kombinerat med mycket stress på arbetet, ledde till att Adem började att tappa håret runt år 2000. Att vännerna började skämta om hans håravfall, gjorde inte saken bättre. 

» Läs mer