HÅRDEL

Alla som kommer till oss upplever problem med håravfall. Kvinnor och män, barn och ungdomar. För de flesta är en hårdel den bästa lösningen på problemet. Begreppet hårdel är det vi använder när vi pratar om speciellt designade hårersättningar. Vi designar delar med hår till de av huvudets delar där håret är helt eller delvis borta.

 

Alla våra kunder är unika och vi gör skräddarsydda lösningar för varje kund. Hårdelen blir sammansatt med ditt befintliga hår, så det är inte möjligt att upptäcka att du använder hårersättning, vilket ger dig full frihet i vardagen.

 

För att hitta rätt lösning till dig tar vi hänsyn till hur mycket hår du har förlorat och vilken typ av frisyr du vill ha. Det finns många val att ta och de är beroende av varandra. Allt hänger ihop som bitarna i ett pussel. Därför är det viktigt att du kommer till vår salong för att få en personlig konsultation.

 

Vi kommer att försöka förklara lite om processen. Det är lite komplicerat, men du behöver inte oroa dig över det, det är först och främst vi specialister som behöver veta allt om detta. Men vi vet att du är nyfiken på hur våra lösningar fungerar och du kommer att förstå mer efter att du träffat oss.

Beställ konsultation

Vi svarar på alla dina frågor.

Frisyr

Frisyren definieras av hårlängd och form, vilken hårfärg du har eller vill ha, strukturen på håret (slät, vågig eller lockig) och tjockleken på håret (mängd hår) som du behöver för att uppnå det önskade slutresultatet. De flesta vill ha ett hårsystem som matchar deras naturliga hår, men många ändrar färgton, lägger till slingor eller ändrar gråhårsprocenten. Allt är möjligt!

 

Hårtyper

Vi använder olika hårtyper i hårdelarna. Äkta hår, olika fiberhår, donerat hår från Norge och Sverige etc. Alla med olika egenskaper, fördelar och nackdelar. Vilken som än väljs så behöver en hårdel extra vård och underhåll. För detta har vi speciella produkter speciellt utformade för Apollo Hårcenter. Du får veta av en specialist exakt hur du skall ta hand om ditt hår hemma.

Storlek ock antal

Hårdelar kan tillverkas i alla tänkbara storlekar och former. Från bara en "femkrona" till att täcka hela huvudet. Det beror på hur stort område du behöver mer hår på. Vi på Apollo Hårcenter gör alltid en avgjutning av huvudet och markerar det område som behöver mer hår. Detta används för att producera dina hårdelar och utgör grunden för passformen och storleken.

 

Våra kunder har vad vi kallar ett hårsystem. Ett hårsystem är en uppsättning av två eller flera lika hårdelar som används växelvis över ett år. Hur många hårdelar du behöver för att vara snygg i ditt hår hela tiden, varierar från person till person. Vilken frisyr, hårtyp, basmaterial och fästmetod väljs baserat på dina preferenser, livsstil, omständigheter, typ av arbete, aktivitetsnivå, etc. Detta bestämmer hur många hårdelar som krävs för att upprätthålla ett gott resultat under ett år. Tillsammans med din Apollo hårspecialist hittar du den bästa lösningen för dig!

 

Bottenmaterial

Ett hårsystem består av två saker: hår och basmaterial. En hårdel är ett hantverk. Håret är fäst för hand i bottenmaterialet som är gjort efter huvudavgjutningen. Vi har många olika material att välja mellan och kan dela in dem i två huvudkategorier: skinmaterial och vävmaterial. Skinmaterial är ett hudliknande material som kan tillverkas i olika tjocklekar, med antingen knutet, injected eller loopat hår. Den tunnaste modellen kallas "second skin". Vi har många olika nättyper att välja mellan, från tunt, fint nät till grövre nät som gör det möjligt att dra genom det befintliga håret.

 

Vi kan kombinera olika bottnar för att uppnå vad vi vill - allt för att ge dig ett naturligt resultat! Olika bottnar tål olika mängder hår dvs till någon som vill ha mycket tjockt eller långt hår, rekommenderar vi inte de tunnaste bottnarna, medan korta och luftiga frisyrer bara kräver en tunn och skir botten (antingen skin eller nät eller kombination) för att uppnå ett bra resultat.

 

Monteringsmetoder

Vid val av bottenmaterial väljer du också fästmetoden. Apollo Hårcenter erbjuder många olika fästmetoder. Det här är en stor fördel för dig som kund, eftersom vårt fokus är dina behov. Vi kan dela metoderna i två huvudgrupper; permanenta metoder och flexibla metoder.

 

Våra permanenta fästmetoder är: medicinsk bonding, hellimning, links och mikropunkter. Med alla dessa metoder sitter hårdelen permanent på huvudet, dygnet runt. Våra flexibla fastsättningsmetoder är: kabel, klämma, tejp. Hårdelen sitter bra hela tiden, men dessa flexibla metoder gör det också möjligt för dig att ta hårdelen på och av efter önskemål. Det är vanligt att kombinera flera fästmetoder för att uppnå önskat resultat.

 

Några fastsättningsmetoder kräver rakning av lite hår i fästområdet, detta för att kunna limma hårdelen. Vissa upplever detta som lite skrämmande och väljer därför en annan metod. Oavsett vilken fästmetod som väljs, behöver du gå till hårcentret var 3:e till 7:e vecka för klippning, omlimning och behandling av hårdelen. Hur ofta du måste komma till hårcentret beror på vilken fästmetod som väljs, hur snabbt ditt befintliga hår växer, typ av hårbotten etc.

Här fäster en kund sin hårdel med links.

Du kan titta på Terjes video när han fick ett hårdel för första gången. Han använder medicinskt limning från tinning till tinning
och tejp i fronten.

Pris

Eftersom vi skräddarsyr lösningar för varje kund, kommer priset därför att variera beroende på val av lösning och antal hårdelar. Det är därför inte möjligt att erbjuda ett prisförslag före konsultation, varken online, via telefon eller e-post. För oss är det viktigt att vi träffas för att lära känna dig, din situation och dina önskemål - innan vi kan erbjuda dig en lösning som passar dig.

 

Konsultation

Du är varmt välkommen till oss för en oförpliktigande och gratis konsultation. En konsultation är en konfidentiell konversation mellan dig och en av våra hårspecialister. Du kan ställa frågor om eventuella håravfall och vi kommer att hitta olika lösningar.

Beställ en oförpliktigande konsultation

Vi svarar på alla dina frågor.