Håravfall kan åtgärdas!

Håret är något av det förste du tittar på när du möter någon. En viktig del av identiteten. Så vad händer om hårets utseende försämras eller det börjar falla av? För oss på Apollo Hårsenter är det en självklarhet att kunna åtgärda problemet oavsett orsak. Och lika självklart att du får en klädsam frisyr – i linje med senaste modet om du så vill.

När kunden får sitt specialtillverkade håret och en snygg frisyr, säger de ofta ’Varför har jag inte gjort det här tidigare?’”

Lise Østlund, Apollo Hårsenter

På fjärde våningen på Akersgata 45, på avstånd från allt larm från det pulserande stadslivet utanför, råder en rofylld atmosfär. I nya och eleganta lokaler önskas både gamla och nya kunder välkomna till Apollo Hårcenter. Men den rofyllda atmosfären till trots pågår här mycket aktivitet. På den egna verkstaden arbetar flera av de tio hårspecialisterna för fullt med att bearbeta naturtrogna hårdelar, och i diskreta privata rum sitter kunder med varsin frisör.

foto som viser avskjermede rom hvor kunder med hårtapsproblemer får hjelp

Håravfall kan drabba alla

– Vi jobbar med att hjälpa folk som har det jobbigt på grund av att de är tunnhåriga, berättar Lise Østlund, hårspecialist och kundansvarig på Apollo Hårsenter. I över 30 år har man hjälpt män, kvinnor, barn och unga som lider av tunnhårighet och andra former av håravfall. Och även om man har många fasta kunder tror hon att det fortfarande finns många som inte är medvetna om vilka möjligheter som finns. Som inte vet att de kan få hjälp eller vågar hoppas på ett vackert och naturligt resultat. Apollo Hårcenter har oförpliktigande konsultationer med kunden och kommer med förslag på passande lösningar. I praktiken betyder det allt från hårbottenbehandlingar och permanenta hårsystem till peruker.

Orsaker till håravfall

Överraskande nog (kanske) är hela 65 % av de nya kunderna på hårcentret kvinnor. Att många män tappar håret är känt, men även en del kvinnor drabbas. Orsaken till håravfall generellt kan vara ärftlig disposition, sjukdomen alopeci, cancerbehandling, brännskador, stress ... Apollo Hårsenter gör i alla fall sin del för att kunna erbjuda sina kunder en snygg ”look”.

När kunden får sitt specialtillverkade hår och en snygg frisyr, säger de ofta ”Varför har jag inte gjort det här tidigare?”, berättar Lise. För när även kvinnor får flint är det lätt att få panik. – En del köper piller som ska hjälpa, men här får du hår. Vi löser det, säger hon.

Håravfall bland unga män

Det är inte så bara att tappa håret i ung ålder heller. Unga män kan få höra från människor runt om att de bara ska snagga – eller raka – sig . Men alla vill inte se ut som sin pappa redan när där de är 24 år, säger Lise.
En av deras kunder, Julian (23), som nu frontar Apollo Hårcenter, tyckte förr att årets värsta dagar för honom var julafton och nyårsafton. – Då kunde han inte ha på sig kepsen, berättar Lise. Nu har han fått tillbaka sitt ungdomliga utseende igen och är jättenöjd, fortsätter hon.

Många upplever det ofta som en stor sorg att tappa håret. Även för barn och ungdomar kan det vara dramatiskt. – Barn vill vara precis som alla andra, lägger hon till. Då betyder det mycket att håret ser så naturligt ut som möjligt.

 bilde av julian som har fått hårdel for å dekke sitt hårtap

Det oppleves ofte som en stor sorg å miste håret. Også for barn og ungdom kan det være dramatisk. – Barn ønsker å være som alle andre, legger hun til. Da betyr det mye at håret ser mest mulig naturlig ut.

Specialister på håravfall

Det är viktigt att kunden känner att håret reflekterar vem hen är. Här finns det kunnig hjälp att få. På Apollo Hårsenter är alla specialister utbildade frisörer, med specialisering inom håravfall och hårbottensproblem. Och precis som i en ”vanlig” frisörsalong är Apollos specialister uppdaterade på allt vad gäller aktuella hårtrender.

bilde av frisørstol hvor kunder som har problem med hårtap får hjelp

Flera möjligheter vid håravfall

Urvalet av hår är stort och omfattande. – Man använder mycket behandlat, asiatiskt hår, men det är även många som donerar hår direkt till oss och vi har ett bra utbud, säger Lise.
På Apollo Hårenters eget lager finns det rad hårprodukter i en mängd olika färger och kvaliteter, från fint nordiskt hår till kraftigare och mörkare hår. Det går dessutom även att behandla håret, till exempel göra slingor . – Vi kan erbjuda väldigt många möjligheter, säger Lise.

Det ska vara möjligt för alla att få en hårfin självkänsla.

Boka en konsultation

Våra hårspecialister hjälper dig att hitta en lösning som uppfyller dina önskemål och behov.