Hårtransplantasjon generisk bilde

Är hårtransplantation lösningen för mig?

Er hårtransplantasjon løsningen for meg?

Hårtransplantation kan vara en bra lösning för dig som lider av ett måttligt, genetiskt betingat håravfall som har pågått över längre tid. Vid hårtransplantation omplaceras hårsäckar från bakhuvudet till områden med lite hår och håret växer ut i det område som tidigare var skalligt. Resultatet är naturligt och permanent.

 

För vem lämpar sig hårtransplantation?

Hårtransplantation fungerar först och främst på män med genetiskt betingat håravfall men det finns några viktiga saker man måste tänka på:

·        Är du i ett tidigt stadium och har inget tydligt område med lite hår, rekommenderar vi att du väntar.

·        Är du helt säker på att ditt håravfall har stagnerat? Du vill inte riskera att förlora mer hår efter en transplantation.

·        Om du har lite hår kvar på huvudet kan det hända att du inte har tillräckligt med hår för omplacering som kan täcka hela det skalliga området.

·       Är du kvinna begränsas möjligheterna till hårtransplantation genom att håravfall hos kvinnor är diffust. Detta gör det omöjligt att garantera att hår som flyttas vill leva vidare.

 

Alternativ till hårtransplantation

För dig med begynnande håravfall

 

Befinner du i en tidig fas av håravfallet kan trikologibehandling och användning av Trikologi System-produkterna mot håravfall bromsa utvecklingen genom att rengöra hårbotten och stimulera hårrötterna. De flesta Apollo Hårcenter erbjuder denna behandling och säljer produkter för användning hemma.
PRP-behandling, som utförs av Poseidon-kliniken, är en annan medicinsk behandling med samma målsättning: stimulans av hårrötterna.
En kosmetisk lösning som fungerar bra i en tidig fas är att använda Toppik, ett håruppbyggande pulver som fäster vid hårstråna och på så vis ger ett fylligare intryck. Detta kan du köpa på ditt lokala Apollo Hårcenter och hos en rad frisörer.

 

 

När håravfallsproblemet blir större


Är du osäker på om håravfallet har stagnerat är ett hårsystem som anpassas för dig och ditt håravfall samt integreras med ditt befintliga hår ett bra alternativ. Här kommer du att kunna anpassa lösningen baserat på hur håravfallet utvecklas och eventuellt genomgå en transplantation när håravfallet har stagnerat. Läs mer om hårdelar här.

Är håravfallet för stort i förhållande till mängden tillgängligt hår för transplantation kan ett hårsystem garanterat ge dig det hår och den frisyr du vill ha. Våra specialister specialbeställer detta i samarbete med dig, anpassat efter din livsstil och den look du eftersträvar. Läs mer om dessa lösningar här.

Trikopigmentering är också en möjlighet, då ofta för personer med kal hjässa och som trivs med rakat huvud. Detta är en typ av tatuering av hår som inte varar för evigt. Den skapar en visuell effekt av full hårväxt.